Haller til både sport og kultur

Spektrum Hallerne er en del af vores base og er med til udgøre fundamentet i Spektrum. Hallerne er placeret klods op af hinanden og i forlængelse af Spektrum Park. I Hallerne finder du også vores skønne café.

I løbet af ugen har mange foreninger deres daglige aktiviteter i Hallerne, og derfor er der altid en stor strøm af mennesker. Om aftener, i weekender og i ferier bruges de store og moderne haller ofte til forskellige kulturelle events, koncerter og større sportsbegivenheder.

På siden her finder du flere specifikke oplysninger om vores tre haller, deres særlige funktioner, kontaktoplysninger, lejepriser og meget mere.

Hal 1- Top moderne idrætshal

Hallen hvor stjerner er velkomne

Historisk halbyggeri

Hal 1 er vores ældste hal. Den er bygget helt tilbage i 1962 og var med til at gøre Odder til pionerkommune, når det handler om halbyggeri.

Men selvom den altså nu har mere end 50 år på bagen, lever den fuldt ud op til nutidends vilkår, fordi der løbende er sket forbedringer og moderniseringer af den historiske hal.

BLANDT DE BEDSTE

Hallen har efterhånden plads til knap 700 siddende tilskuere og bruges i dag stort set kun til håndbold, da sportsgrenen fylder mere og mere i Odder og trækker mange medlemmer til fra oplandet og de omkringliggende større byer. Under en af de seneste moderniseringer blev idrætshallen derfor udstyret med et såkaldt TV-gulv. Et TV-gulv er et halgulv, som vi kender, når de danske håndboldlandshold deltager ved slutrunder. Det vil sige, et halvgulv uden streger til eksempelvis basket og volleyball, således disse streger ikke forvirrer tv-seerne, når der transmiteres fra en håndboldkamp.

Under denne modernisering blev der desuden opsat en LED-tavle og scoringstavle, som bruges under blandt andet håndboldkampe til at holde styr på den aktuelle stilling. Hallen er i dag udstyret med helt nyt lys, der på fuld styrke lever op til de vilkår, der kræves, når der eksempelvis skal spilles Champions Leauge-håndbold.

Hal 2 - Mest til træning

Hallen der rummer det meste

HALLEN FOR ALLE

Hal 2 blev bygget som konsekvens af, at vi ikke længere kunne have vores mange gæster i Hal 1. Hal 2 blev i 1988 derfor bygget som et vigtigt supplement til Hal 1.

I udgangspunktet blev hallen bygget som en træningshal. Under byggeriet blev der dog taget højde for ekstra bredde på begge langsiderne. Det betyder, at der forefindes gode tilskuerefaciliteter på begge langsider i hallen.

Hallen bliver fortrinsvis brugt til håndbold, badminton, basketball samt indendørs fodbold. Den er for nyligt blevet udstyret med nyt lydanlæg, som både bruges i forbindelse med træning og officielle kampe samt diverse arrangementer. Der er direkte adgang til hallen fra fire af de i alt 16 omklædningsrum, som Spektrum Odder råder over.

Multihallen - Kulturhallen

Frivillighedsfest, koncert og gymnastik

Ny hal, nye muligheder
Multihallen er det nyeste skud i halkomplekset. Hallen hænger sammen med de andre idrætshaller, men adskiller sig en anelse, da denne har været med til at sætte nye standarder for aktiviteterne i Odder. Hallen er blandt andet udstyret med helt nyt og moderne lys og dertilhørende lydanlæg.

I Multihallen afholdes blandt andet den årlige frivillighedsfest, som med det samme er blevet en begivenhed, som hele byen bakker markant op omkring. 

Teaterforeningen er også flittig gæst i de flotte omgivelser, der selvfølgelig rummer masser af sportslig aktivitet. Blandet andet gymnastik, som er meget glade for, at vi nu kan tilbyde dem og deres medlemmer en moderne springgrav.

Lars Rasmussen

Centerleder

Har du spørgsmål vedrørende Hallerne, kontakt da