Om spektrum svømmehal

Spektrum Odder Svømmehal har i alt fire bassiner. På denne side kan du læse mere om de forskellige bassiner.

Varmtvandsområdet

Varmtvandsområdet består af to bassiner med forskellige mål og dybde. Det ene henvender sig til familier og voksne, mens det andet henvender sig til babyer og småbørn. Bassinerne har følgende mål.

  • 9×10 meter teapibassin. Vanddybde 1-1,6 meter.
  • 9×4 meter baby- og småbørnsbassin. Vanddybde 0,6 meter over alt.
Vandet er 34 grader og luften 36 grader. Der er luftfugtighed på cirka 50 procent.

I vandet er der tilsat cirka 0,6 procent salt og 1,0 mg/l klor. Vandet har desuden en pH-værdi på 7,0.

Varmtvandsområdet indeholder desuden faciliteter, så de helt små kan klæde af og på direkte ved vandet i de lune omgivelser. Derudover er der monteret en lille rutsjebane ved det lille bassins kant. Der en række forskellige legeredskaber for de helt små og lidt større, som naturligvis må bruges af vores gæster under deres besøg.

Varmtvandsbassinet bruges først og fremmest til offentlig svømning. Derudover bruger også Gigtskolen, AOF, FOF, Lavia – Odder Kommunes børnehaver, Pensionisternes Svømmeklub og Odder Svømmeklub bassinerne i varmtvandsområdet.

Lege- og motionsområdet

Består af næsten to identiske bassiner. Det ene forbeholdes derfor til leg og sjov, mens det andet forbeholdes til motionssvømning. Bassinerne har følgende mål.

  • 25×12,5 meter legebassin. Vanddybde 0,9 – 4 meter.
  • 25×12,5 meter svømmebassin. Vanddybe: 2 meter over alt.

Vandet er 28 grader og luften 30 grader. Luftfugtigheden er på cirka 50 procent.

I vandet er der tilsat cirka 0,6 procent salt og 0,5 mg/l klor. Vandet har desuden en pH–værdi på 7,0

Lege- og motionsområdet byder endvidere på en større rutsjebane samt 1 og 3 meter vippe. Vi stiller naturligvis flere forskellig legeredskaber til rådighed. Vores sortiment indholder blandt andet en kæmpe oppustelig hund, et stort hamsterhjul og en lang flydemåtte, der kan løbes på. Derudover er der også en række andre ting såsom bolde og forskellige flydegenstande, som helt sikkert vil skabe sjov i timevis.

Lege- og motionsområdet bruges først og fremmest til offentlig svømning. Derudover bruges bassinerne også af skoler, dykkerklubben, roklubben, Lavia – Odder Kommunes børnehaver og mange andre.

Vandkvalitet

I Spektrum Odder Svømmehal stiler vi efter at give vores gæster den bedste oplevelse, når I besøger os. Derfor har vi stor fokus på at sikre vandkvalitet af højeste niveau i svømmehallens fire bassiner.

Rent vand i bassinerne

I Spektrum Odder Svømmehal tester personalet selv vandet hver dag, inden der åbnes op for vores gæster. Trods vandet renses løbende af vores moderne og nye rensningsanlæg, gør vi en dyd ud af også selv at teste vandets værdier for at sikre optimal vandkvalitet. Hver nat bliver bassinerne bundsuget, så bunden er klar og vandet rent, når vi åbner op igen dagen efter.

Vores rensningsanlæg har tre slags filtre; et grovfilter, sandfilter og kulfilter. Igennem rensningsprocessen doseres der automatisk klor og syre, når det er nødvendigt. Derfor ser vi gerne, at vores gæster vasker sig ordentlig, inden I hopper i vandet, da det gør, at rensningsanlægget blandet andet skal bruge mindre klor, hvilket skåner huden, sikrer renere vand og er godt for miljøet.

Vandet blivet testet uanmeldt

Spektrum Odder har lavet en aftale med virksomheden, Eurofins, om løbende at komme uanmeldt og teste vandet for klor, pH-værdi, bakterier og trihalometaner. Ligeledes tilser teknikkere fra Odder Kommune også svømmehallen løbende for at sikre, at vandets kvaliteten er, som det skal være. Aftalerne er med til at holde svømmehallens personale fokuseret hver eneste gang, de selv tester vandet og analyserer dets værdier.

Vi håber, I kan mærke forskel på vandet i Spektrum Odder Svømmehal i forhold til andre svømmehaller. Kan I ikke, hører vi gerne fra jer efter jeres besøg.